Folosirea proiectoarelor de ceata

Folosirea proiectoarelor de ceata este la fel de obisuita ca folosirea „pozitiilor”. Te lovesc in cap in oglida retrovizoare si, in acelasi timp, te orbesc daca individul vine din sensul opus.

Legea este clara dar nu se aplica. Iata ce spune – se penalizeaza cu amenda si trei puncte de penalizare „folosirea luminilor de ceata in alte conditii decat pe timp de ceata”.

Cunoasteti pe cineva amendat din acest motiv? Cunoasteti multi soferi care sa nu foloseasca luminile de ceata pe cer senin si chiar in timp ce afara sunt 30 de grade?

Alta nesimtire puternic incetatenita o reprezinta folosirea fazei lungi mai ales pe autostrada. Un sens nu este etans delimitat de celalat asa ca orbirea este garantata. Venind pe autostrada luni seara, mi-au amortit degetele dand flash-uri celor din fata pentru a le cere sa treaca pe luminile de intalnire. De multe ori fara succes.

Ce zice legea – „folosirea incorecta a luminilor de drum la intalnirea cu un autovehicul care circula din sens opus” se pedepseste cu amenda si 2 puncte de penalizare.

ANPC

Copyright © TuningCox