Politica de retur

 

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, aveți dreptul de a vă retrage din contractele încheiate la distanță, fără a preciza motivele.
Perioada de retragere expiră după 14 zile de la data la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor / a ultimului produs.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă transmisă prin e-mail. În acest scop puteți folosi modelul de retragere de aici; folosirea lui nu este însă obligatorie.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Dacă vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că ați ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada că ați trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Expediați produsele sau înmânați-le direct nouă, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Va trebui să suportați costul direct al returnării produselor.

 

Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.

Produse comercializate de SC TUNINGCOX SRL.

Operatorii noștri vă vor oferi suport în alegerea modalității de returnare și vă vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

Informati aditionale referitoare la Returnări:

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare,fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului- produselor.

Renuntarea la cumparare in termen de 14zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Plata transportului pentru retur o va suporta cumparatorul .

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Daca din motive diverse, produsul achizitionat nu este identic cu cel pe care doriti sa-l schimbati pe masina, nu montati, nu aduceti modificari piesei primite pentru a fi montata pe masina si nici nu folositi componente din piesa primita, daca doriti sa efectuati returul .

 

Pentru a face returul de marfa prin curier, sunt necesare urmatoarele :

 

1. sa ambalati produsul, pentru a proteja ambalajul original

 

3. sa etichetati pachetul cu expeditor si destinatar

 

4. sa predati coletul numai la CURIER sau Posta romana,cu factura si bonul in colet

 

5.Transport trebuie platit de dv.in cazul unei comenzi eronate de catre dv. (specificati la curier, cu plata transportului la expeditor) si nici nu cereti ramburs. 

 Detalii : Daca produsul este trimis in Garantie sau sa  trimis de catre noi  o comanda/produs gresit din eroarea noastra platim noi transportul pentru retur (posta) , daca renuntati la cumparare sau ati facut o comanda gresita transportul retur va trebui sa il suportati d-stra . )

6. Puneti in colet un bilet cu contul d-stra bancar (in format IBAN din 24 de caractere) si Numele complet al detinatorului (sau puteti sa ne transmiteti si pe email aceste date : tuningcox@yahoo.com), pentru a plati contravaloarea de retur(pretul afisat pe saitul pieseauto.ro )dupa constatarea piesei ca sa trimis in perfecta stare fara nici un fel de problema

7. In cazul in care piesa ajunge deteliorata ,manipulata din tarnsport ne fiind abalata corespunzator de catre persoana care face coletul retur ,nu va fi despagubit

Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile,dupa ce a fost verificat si sa constatat ca intradevar vina ne apartine 100%, nu montati produsul sub nici o forma pe masina daca observati ca a venit cu defect de la producator,pentru a putea fi despagubit , daca in cazul in care este montat si ulterior vedeti ca are este un defect de fabrica din trunare nu se mai poate returna ,bani vor fi livrati  doar in contul bancar al cumparatorului (sau al unui apropiat al acestuia) .

In cazul coletelor trimise cu verificare , destainatarul este OBLIGAT sa vericife coletul in amanutit daca are vreun defect din transport (zgarueturi, spart , crapat, fisurat,lipsa din piesele de montaj)  rugati pe agentul de la curierat sa faca proces verbal de distrugere,pierdere sau furt, daca si el constata aceste probleme

-daca primiti coletul si este cu deschidere la livrare,iar dv. NU il desfaceti si achitati pentru el cu semnatura dv. si ulterior dupa plecare curierului sezizati un defect , nu veti mai putea fi despagubit ,deoarce vina va apartine in totalitate

-pentru verificare colet se percepe o taxa suplimetara

    

Daca sunteti de acord cu toate conditiile noastre va asteptam cu mult drag pentru a va servi!